Шестгодишният Костадин Белев от четвърта „A“ група „Приятели“ на ДГ ,,Дружба“ спечели сребърен медал и грамота от престижен международен конкурс за детска рисунка в Япония.

Екип на ТВ САТ КОМ се срещна с младия художник.  Той сподели, че е избрал темата семейство, защото много обича семейството си. Игрите с по-малкия му брат са му любими, както и когато се разхождат всички заедно.

Международният конкурс и изложба за детско изкуство е основан през 1970 г. в Осака, Япония. Основната цел на конкурса е да изследва живота и  въображението на децата на възраст от 3 до 15 години и да им даде възможност да покажат своето творчество чрез рисунки и колажи. В конкурса всяка година участват десетки хиляди рисунки на деца от цял ​​свят. Съдийският състав в Токио включва  представители на Фондацията за художествено образование в Япония, преподаватели по изкуства и учители от участващите страни. Над 700 са рисунките само от България.  Шестгодишният Костадин Белев от Асеновград успя да впечатли до толкова журито, че да заслужи сребърен медал. „Това е 52-ри международен конкурс, в който се включихме миналата година. Пътуваща изложба, която обикаля цяла Япония. Участвахме с над 12 рисунки и Коко спечели, много сме горди с него“ – това каза Йоанна Петрова, една от учителките на момчето.

Костадин каза, че ще продължава да рисува и да участва в конкурси. Ние му пожелаваме успех. Репортажът с талантливото момче можете да видите тук“ https://tvsat.bg/shows/dnevnik/dnevnik-18-10-2022/