Това, че пътят за Асенова крепост се намира в свлачищен район, е ясно. Тук години наред периодично се появяват пукнатини на пътя, земна маса се свлича и се изграждат подпорни стени, за да се укрепи проблемният участък. За съжаление за пореден път на тук се появява проблем, който изглежда сериозен – не само заради огромните дупки, отворили се на пътното платно, но и поради факта, че те се намират на място, където вече има изградени укрепителни съоръжения.

Дупка над Асенова крепост
Дупка над Асенова крепост

Още преди години на проблемното място бяха поставени подобни подпорни стени. То се намира малко над самата крепост, по пътя за с. Лясково, и към момента е оградено с предпазни и предупредителни знаци. Всъщност, местата, където има новообразували се дупки, са две, в непосредствена близост едно до друго.
От Община Асеновград заявиха за ТВ САТ КОМ, че са наясно с проблема. Преди около седмица е направен оглед от проектант и на този етап се изчаква неговото експертно мнение, преди да бъде предприето каквото и да било. След като становището на експерта бъде налице, ще се вземат необходимите, предписани мерки.