Да бъде удължена забраната за движение на тежкотоварни автомобили по пътя за и след Асеновата крепост. Това искане са отправили към областния управител от ръководството на Асеновград. Причината е, че срокът на първоначално издаденото от кмета Емил Караиванов ограничение изтича днес. Припомняме, че ограничението бе наложено след активирали се свлачищни процеси близо до Асеновата крепост, вследствие проливните дъждове от преди дни. Тази сутрин проверка на мястото е  извършена от ръководството на града. В следобедните часове предстои оглед и от геодезисти, които трябва да подготвят доклад, свързан със свлачището в района на НПК Асенова крепост.
Във връзка със сигналите на живеещи в планинските села, че тежкотоварни автомобили продължават да се движат необезпокоявано по пътя и системно се нарушава въведената забрана Вълканова бе категорична, че вчера е нямало движение на подобни превозни средства. Това са показали и записите от камерите, които са поставени в района на информационния център.
Ще бъде ли удължена от областния управител наложената забрана за движение на тежкотоварни автомобили и до кога, както и за състоянието на свлачището ще ви информираме допълнително.