Първите мачове на БК ”Асеновец 2005” от месеци насам ще се изиграят в Асеновград. Клубът ще е домакин на квалификациите за финалите на държавното първенство за възраст до 12 години. Те ще бъдат тази събота и неделя, като гостуващите отбори са Септември София, Берое Стара Загора и Черноморец Бургас. За съжаление, въпреки че Асеновец са домакини, те няма да могат да се радват на традиционната подкрепа от страна на своите привърженици. В залата ще бъде допусната само символична публика – и за домакини, и за гости тя ще е по 10 души.
Първоначалното решение да се използва 50 % от капацитета на залата отпада, така че едва ли всички желаещи ще могат да присъстват на мача. Освен това има и редица други изкисквания, които трябва да се спазят, като мерене на температурата на влизащите в залата, дезинфекция на съблекалните и игрището и т.н.
Колкото до подготовката на момичетата от Асеновец, треньорът Диян Гочев посочи, че още от момента, в който е паднала забраната за посещение на залата, тренировките са стартирали. А и още преди това – на открито.
След домакинството този уикенд за клуба от Асеновград следват серия от мачове, като този път има и дублиране на срещи в различните възрасти – ако 12-годишните сега се класират за финалите, те ще се играят между 23-ти и 26-ти юли, като през уикенда по време на тези дати срещи имат и 16-годишните.

А дотогава можем да пожелаем на най-малките представители на Асеновец успех на мачовете тази събота и неделя