СК „Асеновец таекуон-до клуб” спечели общо 4 медала: 1 златен , 1 сребърен и 2 бронзови от Европейското първенство в Хърватия. В състезанието взеха участие състезатели от 25 държави. Българският национален отбор имаше 77 участници във всички възрастови групи, които успяха да завоюват над 40 медала и така в крайното класиране се наредихме на трето място в Европа.

Между 25-ти март и 2-ри април в град Пореч, Хърватия се проведе Европейско първенство по таекуон-до за всички възрасти. „Асеновец таекуон-до клуб” взе участие с двама състезатели – Виктория Атанасова и Катерина Бейчева. Виктория срещна представителки на Румъния и Сърбия. След две убедителни победи, с голяма разлика в резултата, тя стана първа и взе златен медал в категория спаринг деца до 50кг, 11-13г.
Катерина Бейчева не успя да вземе медал на спаринг жени -72кг., но зарадва всички с второ място в дисциплината отборно специална техника, жени; трето място в дисциплината форма, жени; бронзов медал получи тя и в дисциплината отборно силов тест, жени.
„Състезанието се проведе на 5 ринга и беше изпълнено с много драматични мачове, някои от които спечелихме, а други загубихме“, сподели с нас треньорът и председател на СК „АТК” Иван Манолов. Той изказа своята благодарност към всички, съпричастни с подготовката, организацията и участието на Европейското първенство -състезатели, съдии, треньори, родители и приятели на клуба.