Гребци от Спортен клуб по кану-каяк „Асеновец“ се включиха в напреварата за призовите места на Държавния индивидуален шампионат по кану-каяк за деца – момчета и момичета, юноши и девойки – младша и старша възраст! Състезанието се проведе от 03.08 до 06.08 тази година на гребния канал в Пловдив и в него се включиха състезатели от клубове от цялата страна. По думи на техните треньори, гребците на Асеновград демонстрираха невероятни технически и тактически качества на вода. Спортният дух и отличната физическа подготовка на възпитаниците на Спортен клуб по кану-каяк „Асеновец“ също допринесоха за това, те да спечелят цели 32 медала. Гордост за тях още е, че тази година в част от гонките за златото и среброто напреварата беше между състезатели от асеновградския клуб, тьй като съперниците им бяха отстранени в предходните гонки. Така асеновградските гребци спечелиха 10 златни медала и шампионски титли, 12 сребърни и 10 бронзови медала. Този висок успех е постигнат въпреки, че асеновградският отбор бе единственият на шампионата, който не е към спортно училище и успя да стигне до победи и да спечели шампионски титли, отбелязват този факт с гордост от Спортен клуб по кану-каяк „Асеновец“. От там съобщават още имената на шампионите, медалистите и добре представилите се гребци от клуба, като уточняват, че някои от тях се състезаваха в по-големи възрастнови групи, а други са на секунда от класиралите се на първото място. Има и такива, които за първи път са с шампионска титла или с медали в тяхната дисциплина.
Републикански шампиони на кану:
Каан Ахмедов – Юноши старша възраст 1000 м и Юноши младша възраст 500 м
Васил Чилингиров – Юноши старша възраст 500 м и 200 м
Младен Димитров и Георги Милев – Юноши старша възраст – Двойка кану 200 м
Сребърни и бронзови медалисти и добре представили се спортисти в надпреварата с кану: 
Алекс Абдулов, Атилла Дикмесалим, Александър Атанасов, Атанас Паскалев, Асен Чавдаров, Георги Атанасов, Георги Дойчев, Гюлай Рахимова, Емил Златков, Иван Чифлигаров, Йордан Йорданов, Йордан Стоянов, Кристиян Михайлов, Моника Натан/Мария Писанова, Никола Атанасов, Христо Стоянов, Радислав Чифлигаров
Републикански шампиони каяк:
Васил Примов – момчета на К1 1000м.
Джан Халил – момчета – К1 500м. К1 2000М.
Сребърни, бронзови медалисти и добре представили се спортисти на каяк:
Татяна Каварджикова – две 2-ри мяста на К1 200м при Девойки старша и младша възраст
Берк Расим, Стефан Балджиев, Анастас Димитров и Николай Димитров – второ място на четириместен каяк
Никола Атанасов и Георги Ванов взеха 3-то място на К2 200м.
След състезателна година, изпълнена с много отборни и индивидуални победи, завоювани медали и шампионски титли, гребците на Спортен клуб по кану- каяк „Асеновец“ и техните треньори Йордан Григоров, Иван Чорлов, Георги Бакърджиев, Камен Куцев и Делян Григоров  се отдават на заслужена почивка.

Снимки: Спортен клуб по кану-каяк „Асеновец“