21 медала – 9 златни, 6 сребърни и 6 бронзови, Купа за най-висок боен дух, Купа за дебют и Купа “Шумен” за най-високи резултати в класирането – това са резултатите от участието на асеновградския Спортен клуб „Оками Дожо“ на международно състезание в Шумен.

На 15-ти октомври спортен клуб „Оками Дожо“ взе участие в международния турнир по карате киокушин „Купа Шумен“. Стотици спортисти от клубове в страната и чужбина се включиха в надпреварата за медали, асеновградските представители бяха 35 и заеха множество призови места. Общо спечелените от клуба медали са 21, тази вечер в новинарската ни емисия ще Ви представим деветте златни медалисти, част от които се прибраха и с индивидуални отличия.

Следващата седмица спортисти от клуба ще участват на турнир в Стара Загора, след това Веселина Чирпанлиева ще е представителят на асеновградския клуб в националния отбор на предстоящото Европейско първенство, което ще се проведе в Лисабон. Заявките са за титла и оттам. По-късно ще има състезание и за възрастите 16-18 години, което трябва да се проведе на 19-ти ноември във Велико Търново.