Към края на състезателната година асеновградският Спортен клуб по борба „Димитър Кумчев“ прибави още медали към своя актив от отличия. За тях разговаряме с медалистите и с техния треньор и основател на клуба Димитър Кумчев. Те споделиха, че са изключително доволни от своите постижения до този момент. Последните такива станаха факт само преди няколко дни. Към края на месец юни Виктор Беждремов завоюва златен медал в кат. 42 кг. на провелото се в Стара Загора Държавно първенство за деца, които на са ученици в спортно училище. Виктор тренира борба от съвсем малък – вече 8 години, има спечелени 6 медала от Държавни първенства, 3 от които – през тази година, последният бе именно от провелия се шампионат в Стара Загора.

Още два златни и един бронзов медал спечелиха борците на СК Борба “ДИМИТЪР КУМЧЕВ” на турнир в Стамболийски, провел се почти паралелно със състезанието в Стара Загора. Единият от шампионите е Емин Реджеп, който има и златен медал от Държавно първенство тази година. Емин се състезава в категория до 47 кг. и след три поредни победи на турнира в Стамболийски, прибави още един златен медал към актива на клуба.

Завидни умения на турнира показа Едиз Мюмюн, който тренира в асеновградския клуб от съвсем скоро, но вече може да се похвали със златен медал при най-малките. Ефе Реджеп също се представи достойно – той е носител на бронзов медал от този турнир.

През тази година Спортен клуб по борба „Димитър Кумчев“ има спечелени 12 медала от Държавни първенства – 6 златни, 4 сребърни и два бронзови. Отличията, завоювани по време на други турнири също не са никак малко, така че треньорите има с какво да се гордеят и да продължават да обучават децата със същия хъс и постоянство.