Слънчев и топъл ден ни очаква днес, много подходящ за разходка в планината и в парка, според метереолозите.

Вятърът ще е слаб, предимно от запад. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще са предимно между 19° и 24°, по-ниски по морския бряг.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен западен вятър, който привечер ще се ориентира от югозапад и ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра – около 8°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Повече облаци ще има в сутрешните часове, но валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Максимални температури предимно между 12 и 15°, на места в южните райони до 18-20°. Температурата на морската вода е 7-9°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

„За Асеновград – топло неделно утро с кристално ясно небе записва Баба Марта днес. Пловдивското поле отчита най-високият минимум в държавата, с цели 12 градуса, което си е типично майска стойност. Минимумите вече се отчитат доста по-рано, в 8 часа слънцето доста се е издигнало над хоризонта. Наближава времето за смяна на часа, сутрин твърде рано се съмва, в 6 часа е вече светло, а вечер в 7 е тъмно.“, четем в метереологичната справка на пък местната асеновградска метереологична страница в социалната мрежа – „Времето в България“.