Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

След дни рисуване графитът, изобразяващ Асеновата крепост, е напълно завършен

Няколко дни продължи рисуването на огромния графит на стената на бившия Битов комбинат в Асеновград. Изображението бе напълно завършено през вчерашния ден и вече асеновградчани и гости на града могат да му се наслаждават и да открият в него вложената мисъл и идея, свързани с популярната забележителност за града – Асеновата крепост. Графитът е предвиден в Годишния план за развитие на туризма и изобразява дете на велосипед, на фона на крепостта и природната картина около нея.
Тази година в рамките на фестивала на уличното изкуство „Брилянтин” бе направен вътрешен графит в Центъра за иновативни услуги, намиращ се в двора на СУ „Св. Княз Борис I”. Тогава трябваше да бъде изрисуван и графитът, който сега е на стената на Битовия комбинат, като първоначалната идея бе той да се появи на блока на ул.”Васил Левски” №7 /срещу пазара/. Художникът обаче преценил, че на тази стена графитът няма да стои добре, което наложило и смяната на мястото, става ясно от думите на зам.-кметът инж. Мария Вълканова. Тя посочи още, че стената на блока до пазара все пак ще бъде обновена, но все още се уточнява как точно.
Така изглежда Асеновград тепърва предстои да бъде обагрян в цветовете на тематични, грабващи окото и същевременно изящни графити, носещи духа на града и емоцията на посещаващите го за първи път.

Exit mobile version