Последно време феновете на футбола в Асеновград свикнаха да присъстват само на мачове с победи на стадион „Шипка“. Разбира се, няма как да липсват и домакински срещи, при които успехът ще бъде на страната на гостите.
Вчера в 16 ч. започна мачът на асеновградския стадион от 14-ти кръг на Югоизточна трета лига. Един срещу друг се изправиха футболните клубове Асеновец и Розова долина. Още в първите минути на срещата отборът от Казанлък успя да се разпише с красив гол на Пламен Колев. Малко преди края на първото полувреме бе отсъдена дузпа в полза на Асеновец, която Тодор Тодоров реализира по безапелационен начин.
Така резултатът стана 1:1 и двата отбора се разделиха на почивката с равенство. Почти до средата на второто полувреме може да се каже, че мачът бе равностоен, като и двата тима имаха своите положения. Около 70-тата минута обаче се получи опасна ситуация за домакините, след като при незабелязана от съдиите засада футболист на гостите се откъсна сам срещу вратаря Станимир Иванов. Той от своя страна извърши нарушение и получи директен червен картон. Асеновец останаха с 10 човека на терена. Естествено, нямаше как да бъдат без вратар, поради което Васил Богданов излезе от игра, а на негово място влезе Александър Велков. Той обаче нямаше късмет – още при първия изпълнен удар в рамките на вратата, Велков изби, но след това отново Пламен Колев се разписа за втори път ЗА Розова долина и резултатът стана 1:2. Срещата завърши така. Въпреки загубата все пак Асеновец запазва четвъртата си позиция в групата. В събота асеновградският отбор гостува на Карнобат, който има едва 9 точки в актива си и е на предпоследно място в класирането.
Целият запис на мача между Асеновец и Розова долина може да гледате утре от 20:00 ч. по телевизия ТВ САТ КОМ.