През днешния ден метеорологичните условия в Асеновград бяха по-благоприятни, слънчевото и сравнително тихо време в ранния следобед не показваше по нищо, че само преди часове в града се бе разразила буря. Това личеше обаче по останалото след нея – счупени клони и прекършени дървета. След 21 ч. снощи екип на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Асеновград се отзовава на два сигнала  за паднали клони на пътното платно – единият е за ул. „Иларион Макариополски“. Днес тук все още се забелязваха част от счупените от силния вятър клони, които бяха отстранени от пътя, за да не пречат на движението.

Подобна бе ситуацията на „Генерал Колев“ 14. Екип на пожарната се отзовава след сигнал за прекършена липа – видимо част от нея днес липсваше, следствие на бурята. И тук клоните бяха отстранени от пътното платно, вероятно предстои да бъдат премахнати и от тротоарните площи.

Докато снимаме, въпреки че вятърът бе доста по-слаб, продължаваха да падат малки сухи клони, поради което се призовава шофьорите да избягват да паркират автомобилите си под дървета, особено след като прогнозите са за бури със силен вятър и градушка. А те са такива и за днес. Предупрежденията от „Националния институт по метеорология и хидрология“ важаха за голяма част от страната – за Пловдивско бе обявен оранжев код за интензивни валежи, с гръмотевични бури и градушки, усилване на вятъра и очаквани значителни сумарни количества на валежите за денонощието. За утре вече се очаква ситуацията да бъде по-спокойна.

А във връзка със снощната буря, от пловдивската Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ споделиха, че огнеборци и спасители от Пловдив са реагирали на 32 сигнала за произшествия, като 7 са случаите, в които са отстранени паднали дървета и клони. Един автомобил е с нанесени щети. Два са подадените сигнали за оказване на техническа помощ при отстраняване на паднали дървета на пътното платно – съответно на околовръстния път на разклона за Златитрап и на Асеновградско шосе.