На 24 ноември, или следващата сряда, ще се проведе поредното заседание на асеновградския Общински съвет. Според Дневния ред по време на него следва да бъдат разгледани и подложени на гласуване 27 предложения, ако разбира се не бъдат включени още точки преди самата сесия.

Към Постоянната комисия по общинска собственост има 9 предложения, част от които са свързани с отдаване под наем или продажба на имоти, а едно от тях е за придобиване на такива за изграждане на хоризонтален дренаж за допълнително водоснабдяване на с. Червен. Както сме Ви показвали, селото е едно от населените места на територията на община Асеновград, където често се въвеждат водни режими и съответно хората недоволстват от този факт. Сега в землището на с. Долнослав са извършени сондажни работи, при които е констатирано, че има значително количество вода, годна за питейни нужди. Така възниква необходимост да бъдат закупени имотите в този участък, които се оказва, че са на физически лица. В разчета за финансиране на капиталови разходи за 2021 г. на Общината са заложени средства за придобиване на земята. Пазарната оценка на единия е 4700 лв., а на другия – 5500 лв.
Към Постоянната комисия по Устройство и развитие на територията на Общината ще бъдат разгледани 10 точки, като почти всички са свързани с промяна предназначението на земеделска земя или урегулиране на поземлени имоти.
Към Комисията по Бюджет и финанси има 3 планирани точки, а към тази по Здравеопазване и социални дейности – 4.
ТВ САТ КОМ отново ще излъчва заседанието на живо. По-важното от него ще Ви представим в новинарската ни емисия, както и на нашия сайт.