Детските градини и училищата в Асеновградско се бяха постарали да подготвят програма по повод годишнината от гибелта на Левски и така да научат своите възпитаници, защо делото на Апостола трябва да се помни. Ние присъствахме на спектакъл в ДГ „Зорница“, който бе представен от подготвителната група на детското заведение.

След като наблюдавахме спектакъла, богат на стихове, песни, танци и въобще на хореография, трябва да кажем, че докато има преподаватели, които да подготвят така децата за подобни чествания, делото на националните ни герои няма да бъде забравено и младото поколение ще изпълнява химна на България с гордост.

Децата от подготвителната група ДГ „Зорница“ изпълниха известни стихове, посветени на Васил Левски, разказаха част от неговата история и пяха песни за трагичната му гибел. След като програмата, в памет на Левски, бе изнесена, всички деца поднесоха по един карамфил пред неговия лик. Те оставиха цветя и пред паметника на Дякона още преди няколко дни. Под строй, с букети в ръка, децата изминаха пътя от детската градина до паметника и сведоха глави пред барелефа на Левски. Това направиха и по време на спектакъла, след което поднесоха и приготвените за присъстващите техни родители подаръци с образа на Апостола.

Целия спектакъл очаквайте скоро по телевизия ТВ САТ КОМ.