Усилена тренировка тече отново в следобедните часове в спортна зала „Асеновец“. Борците от СК „Димитър Кумчев“ загряват и се впускат в схватки, за да се подготвят за следващите си участия на национални и международни състезания. Последното такова отново се оказа успешно за един от представителите на асеновградския клуб – Емин Реджеб спечели сребърен медал, като съвсем малко не му достигна за златото. В последната среща младият борец водеше 6:0, но неговият опонент успя да обърне резултата и в крайна сметка двубоят завърши 6:7.

На турнира в Гоце Делчев участва още един представител на асеновградския спортен клуб – Виктор Беждремов, който не успя да вземе медал, но се представи не по-малко достойно.

А от началото на октомври спортният клуб по борба има редица отличия. Неговите състезатели взеха участие в 4 международни турнира, като не се завърнаха от тях без медали. До края на годината спортистите на СК по борба „Димитър Кумчев“ ще участват със сигурност в още един турнир – на 16-ти декември в София. Има покана и за втори, но все още не е ясно дали там ще има подходящи категории за борците от Асеновград. А за новата година спортният календар до момента не е обявен. Очаква се до края на седмицата Българската федерация по борба да го публикува и да стане ясно кога ще се проведат официалните първенства и турнири.