Часът е 17:30, обикновен следобед в спортна зала „Асеновец“, където по това време тренират усилено малки и по-големи представители на едноименния баскетболен клуб. Тренировките са все по интензивни, след като съвсем скоро предстоят първите мачове за сезона. В събота и в неделя стартират 14-годишните с мачове в София – срещу Септември 97, Шампион, НСА и Академик. През изминалия сезон момичетата се състезаваха във възрастова група – 12 години, сега скачат директно на 14, но това не ги притеснява особено, въпреки че, както винаги, в началото има доза вълнение, а освен това и правилата също ще са малко по-различни в по-горната възрастова граница.

Тази седмица ще е първият мач и за мъжкия отбор на Асеновец. Мъжете ще гостуват в Димитровград, като ще се изправят срещу отбора на Рогош. След това асеновградчани ще имат и първото си домакинство за сезона.

В залата срещаме и най-малките, трениращи в асеновградския клуб към момента. Сред тях има деца, родени през 2016 г., но те вече се готвят и за състезания. Въпреки че са малки и не тренират от особено дълго време, се убедихме, че асеновградските надежди в баскетбола се справят доста добре с отбелязването на точки.

А тази година няма да има представители при 16-годишните, но за сметка на това ще има отбор с момичета до 13 г., както и до 19 г. Така клубът сформира 4 възрастови групи при момичетата и един мъжки отбор.