След като през последните месеци бе даден старт на няколко големи ремонта на територията на община Асеновград, включително и на такива по уличната мрежа, днес зам.-кметът инж. Стоян Димитров постави официално началото на обновяването на поредна улица в града. Тя се намира в кв. „Горни Воден“ и всъщност е главната улица в квартала, чиято рехабилитация живеещите тук очакват от дълго време.

Ремонтът на улицата включва поставяне на нови бордюри, подмяна на тротоарните настилки и цялостно преасфалтиране. Дължината на участъка, който ще бъде обновен, е 800 м. Договорът за изпълнение на обекта е в размер на 480 хил.лв.

Улицата се казва „Св. Кирик“, вероятно и поради факта, че води към Горноводенския манастир, носещ същото име, но пък и затова е доста натоварена, особено през почивните дни, както заяви и инж. Димитров. Така не е чудно, че отсечката е доста компрометирана. Тъй като обаче предстои зимният сезон, се очаква част от строително-монтажните работи да останат за пролетта, посочи Людмил Калудов, специалист, отговарящ за строителните дейности към Община Асеновград.

А от фирмата-изпълнител обещаха качествено изпълнение на работата тук. Те за първи път поемат обект на територията на Асеновград, поради което възнамеряват да покажат, че са професионалисти.

Колкото до озеленяването и засаждането на дървета, бе уточнено, това не е предмет на договора, но винаги се предвижда с помощта на служители от отдел „Екология“. Те ще направят оглед на обекта и ще преценят къде е възможно да се засади нова растителност.