Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

Стартира традиционното онлайн гласуване за „Кмет на годината“

За 12-та поредна година се провежда националното онлайн допитване, което цели да отличи най-добрите градоначалници в страната. „На специално създадената за националния конкурс платформа – кmetnagodinata.bg, българите гласуват и така изразяват гражданската си позиция и поставят всяка година оценка на работата на кметовете и техните екипи“, казват организаторите. На самата платформа има клип, който показва как можете да дадете своя глас със или без регистрация и като изберете дали ще гласувате за кмет на малка, средна или голяма община.
Наша проверка на онлайн платформата тази сутрин показа, че в общото класиране при големите общини, каквато е Асеновград, кметът д-р Христо Грудев се нарежда на 3-то място с 19 гласа. За класиране обаче все още е рано да се говори, тъй като гласуването тепърва започна и ще продължи до 14-ти октомври. А спрямо отделните категории, кметът на община Асеновград е номиниран в „Спорт и младежки дейности“. В тази връзка от общинската администрация споделиха информация относно това, което е направено през тази година за спорта в града. Споменават се завършени, стартирали и предстоящи проекти, както и проведените на територията на общината турнири и други спортни състезания, участия в спортни инициативи и кампании. Подробности за всичко това могат да бъдат открити на официалния интернет сайт на Община Асеновград.
Колкото до гласуването за „Кмет на годината“, трябва да допълним, че всеки може да даде подкрепата си само за една от категориите.

Exit mobile version