Асеновград може да се похвали, че едно от най-посещаваните от децата места в града през лятото е библиотеката. Това е благодарение на програмата „Ваканция в библиотеката“, която стартира на 2-ри юли и ще продължи до средата на септември.

Какво по-хубаво от това – да видиш една библиотека, пълна с деца. В Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ кипеше оживление по време на откриването на лятната програма „Ваканция в библиотеката“, част от „Шарена ваканция“. За поредна година децата на Асеновград ще имат възможност да прекарат част от лятото си в прохладната библиотека, да научат много нови неща и да създадат приятелства.

Откриването на програмата бе съпроводено от песни и танци. Всички деца бяха поздравени от представители на школата по пеене към НЧ „Родолюбие“, от клуба по танци и аеробика на Мария Лучинска и от танцьори на „Тифо Денс“.

Директорът на библиотеката Милена Марковска официално приветства всички деца, които тази година ще се включат във „Ваканция в библиотеката“. На откриването присъства и зам.-кметът по хуманитарните дейности инж. Петър Петров. След музикалната програма пред библиотеката, се пристъпи към заниманията във фоайето. За всяко дете имаше подготвени материали, Марковска разясни подробно какви са правилата, които трябва да се спазват по време на престоя на малчуганите в библиотеката, представи и доброволците, които ще помагат на по-малките.

„Ваканция в библиотеката“ стартира през вчерашния ден и ще продължи през цялото лято, ще приключи почти непосредствено преди първия учебен ден. Заключителното мероприятие се очаква да бъде около 12-ти септември.