Първа пролет, с шествие от Пловдив до Бачковския манастир, отбелязаха мотористите от региона, и не само. В мотошествието се включиха стотици мотори, като сред техните собственици имаше и такива от по-далечни краища на страната.

Мотори, мотори и пак мотори, можеше да видим в Асеновград през целия вчерашен ден. От сутринта до късно вечерта в града се чуваха ръмжащи звуци, профучаваха превозни средства на две колела, не липсваха и типичните изпълнение – „палене на гуми“ и каране на една гума.

Мотористите отбелязаха за поредна година т.нар. рокерска първа пролет. По традиция тя е свързана с масово включване на мотори и други превозни средства на две или три колела в шествие, което потегля от Пловдив и се отправя към Бачковския манастир, където се чете молитва за здраве и безаварийно каране на всички мотористи. Асеновград е в средата на маршрута, поради което тук е и една от отправните точки – мотористи от града, а и от други краища на страната се събират най-вече на входа на града, очаквайки да пристигне групата от Пловдив, за да тръгнат всички заедно към Бачково.

Както винаги на този ден, в града имаше засилено полицейско присъствие, предимно в участъците, през които мотошествието преминава. На светофара на бул. „България“, където е една от отправните точки, движението се отбиваше, а по-късно бе и спряно, за да преминат стотиците мотори безпрепятствено.