Атрактивното състезание, в което могат да се включат и малки, и големи любители на бягането и колоезденето, стартира тази сутрин. В 9:00 ч. бе даден старт на планинското бягане. Часове по-късно станаха известни победителите. На дистанция 13 км. първи стана Иван Дафчев. Той измина разстоянието за 1 час и 5 минути. Христо Христов финишира 2 минути по-късно, а 4 минути след първенеца Ефрем Дубровин пристигна на финиша. При пробега от 20 км. първи завърши Валентин Карабаджаков с време 2 часа и 2 минути. Асен Радулов се завърна на старта или в случая – на финала 3 минути по-късно. Трети при тази дистанция остана Илия Танев с време 2 часа и 10 минути.  След като първенците от двете дистанции бяха наградени започнаха детските стартове. В 14 часа стартираха бегачите, като най-малките тук бяха 4-5 годишни.

Общо над 200 деца се включиха в различните надпревари.

След като приключиха състезанията по бягане при всички възрастови групи, стартираха надпреварите при колоездачите. Отново се започна от най-малките, при които имаше и ентусиасти с помощни колела, както и с тротинетки.

Междувременно финишираха бегачите на най-дългата дистанция от 50 км. Първи се завърна Гено Увардов, който успя да преодолее планинското трасе за 5 часа и 31 минути, което означава, че се е движел със средна скорост около 9 км/ч. Втори финишира Николай Дерменджиев, който завърши 23 минути след Гено. Третото място тук е за Стефан Лазаров, който завърши с време 6 часа и 8 минути. В 18:00 ч. тримата най-бързи при тази дистанция ще получат своите награди.

В 18:30 ч. ще стартира т.нар. „Бирена миля“. А утре в 9:00 ч. ще е стартът при планинското колоездене, като в 15:00 ч. ще е награждаването.