Ще Ви запознаем с поредното талантливо дете от Асеновград – Стоян Павлов. Всъщност той вече е на 14 години и има множество изяви зад гърба си, на които демонстрира завидни умения на китара. Снощи момчето изнесе своя първи самостоятелен концерт в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“.

Стоян свири на китара вече 7 години. Преди да представи своя талант на първия си самостоятелен концерт младото момче ни разказа как в живота му се е появил този музикален инструмент – първо под формата на детска играчка, а по-късно вече посещавайки школата по китара към Народно читалище „Св. Преп. Паисий Хилендарски“. Към днешна дата той има редица награди от конкурси в страната и чужбина. Както Стоян сподели, той е благодарен за подкрепата от страна на неговата баба и разбира се на неговия преподавател Весела Карастойчева, която бе не по-малко развълнувана преди концерта. Тя даде начало на концерта, представяйки Стоян на асеновградската публика, а той самият показа колко нежна и завладяваща може да бъде мелодията на китарата.

Христо Иванов, който също има първи места на национални и международни конкурси и също е възпитаник на школата по китара към НЧ „Св. Преп. Паисий Хилендарски“, подкрепи своя приятел Стоян с дуетно изпълнение.

Повече от музикалното събитие в Градската библиотека гледайте тази вечер в новинарската ни емисия, както и в предаването „Арт нюанси“.