Прогнозите за рязко застудяване се оправдаха. В цялата страна градусите паднаха стремглаво надолу. И Асеновград осъмна със сняг и лед. Не може да се каже, че тук се образува кой знае каква снежна покривка, но всички, които излизаха с автомобилите си в сутрешните часове, трябваше да отделят доста време, за да почистят заледените прозорци, огледала и чистачки.

Пътищата, дори в по-високите части в Асеновградско, не бяха заснежени. От Общината съобщиха, че в планинските райони има около 10-тина сантиметра сняг, но не се е наложило да излизат машини за почистване или опесъчаване на пътното платно. Въпреки студа и ледения вятър, преди обяд пътя за Асенова крепост преливаше не от автомобили, а от хора. Прохладната ободряваща разходка явно се харесва на асеновградчани.

Прогнозите за кратък снеговалеж важат само за днешния ден в Асеновград. От утре ще бъде предимно слънчево, но не и топло. Градусите падат още. Сутринта ще бъдат около минус 3, в четвъртък минус 4, в неделя минус 6. И в следобедните часове температурите няма да превишават 6-7 градуса. Повече за времето, може да научите в Прогнозата за времето на телевизия ТВ САТ КОМ, веднага след новините днес.