Асеновградското СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ отбеляза днес своя патронен празник. На 11 май, когато почитаме Светите братя, създатели на българската азбука, учебното заведение има и годишнина. През 2022 г. се навършват точно 133 години от неговото създаване. Освен с традиционото посрещане на знамето на училището, празникът започна с издигане на българския трибагреник под звуците на националния химн, след което последва и химнът на българската просвета „Върви народе възродени“.
Директорът Мая Краева поздрави всички бивши и настоящи възпитаници на училището, учители и гости на празника. А на един хубав празник няма как да няма хубава музика – песни и танци. В двора на учебното заведение, пред погледа на учители и ученици, се проведе специално подготвеният концерт под наслов „С България в сърцето“.

След края на концерта, както е по традиция, учениците се отправиха към паметника на Светите братя Кирил и Методий, за да поднесат цветя. С това програмата за празника не се изчерпа. През целия ден в школото имаше игри, състезания, презентации – всички с акцент делото на братята просветители. Ученици между 5-ти и 7-ми клас се включиха с огромно желание в интердисциплинарно състезание. Началото даде директорът Мая Краева, която раздаде на децата QR-кодове, благодарение на които те откриваха указания, свързани с надпреварата.
Освен атрактивното за децата състезание, в различни класни стаи се провеждаха и други игри с по-големите ученици, имаше и празнични часове на класа.