Два дни преди Деня на светите братя Кирил и Методий – 11-ти май, асеновградското училище отпразнува патронния си празник, като една малка репетиция преди големия концерт, по повод 135-та годишнина на школото. 

Празнично бе настроението в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ днес. Най-голямото учебно заведение в Асеновград отбелязва своята годишнина с редица мероприятия, които стартираха още преди няколко седмици. През днешния ден се проведе едно от големите тържества, посветени освен на 135-та годишнина от основаването на училището, така и на предстоящия на 11-ти май Ден на братята просветители. Той се пада в събота, затова още днес програмата бе изнесена в школото. Заради дъждовното време, песните и танците не бяха на открито, а във физкултурния салон. В края на програмата всички присъстващи изпяха заедно „Училище любимо“.

Председателят на Общински съвет-Асеновград Иван Иванов почете празника, като бе сред официалните гости, които след музикалната програма, поднесоха цветя, заедно с директора и учениците, пред паметника на Светите братя в двора на училището.

А кулминацията на празничната програма, по повод годишнината на учебното заведение, ще е утре. Концертът, подготвен от ученици и преподаватели, е част от Майските културни празници на Асеновград. Бе планирано той да бъде изнесен на сцената на централния площад, но тъй като се очакват валежи, концертът ще бъде в НЧ „Родолюбие“, като ще започне в 18:30 ч.