СК „Оками Дожо“ се прибра от Световното първенство по карате киокушин с първия си Световен шампион. Никол Харизанова завоюва златото при жените до 21г.

Петима спортисти от асеновградския клуб „Оками Дожо“ взеха участие в Световното първенство по карате киокушин, което се проведе през уикенда във Валенсия, Испания. Състезателите вече се завърнаха в Асеновград, изпълнени с положителни емоции, незабравими спомени и най-важното – със златен медал, спечелен от обещаващата млада състезателка Никол Харизанова. С неподправена скромност Никол сподели с нас, че всички в нейната категория, и не само, са се представили отлично.
Но явно тя самата е била най-добре подготвена, след като успя да завоюва Световната титла безапелационно, не след съдийско решение, а с нокаут.

Останалите състезатели от клуба също се представиха достойно, въпреки че не успяха да спечелят медал. Неджми Бозов, Атанас Райчев, Мариян Балабанов и Александра Иванова се състезаваха с най-добрите в този спорт и се заканиха следващият път и те да завоюват призовите места.
Иначе на Световното в Испания имаше около 500 участници и най-добрите се оказват представителите на Казахстан с най-много отличия, но и сповече представители в сравнение с България.

Сега състезателите от Асеновград ще починат тази седмица, в началото на следващия месец 6 или 7 от тях ще вземат участие в Световната купа в Камчия.