Тази седмица приключват „Дните на книгата”, които се организират в Асеновград за поредна година. До момента асеновградчани и гостите на града имаха възможност да се насладят на редица културни събития, сред които награждаване на победителите в конкурса „Вълшебният свят на книгата”, изложба на децата от ДГ „Дружба” и кампанията „Капачки за бъдеще”, библиотечен урок с децата от ДГ „Мир”, изложба илюстрации на книгата на Н. Хайтов ”Разкази с опашки”, рисувани от АРТ ателие „Пъстроцвет” с художествен ръководител Георги Коройчев, представяне творчеството на писателя Филип Марински, арт работилница „ Домашен театър” с децата от ДГ „Мир”, както среща с Тихомир Иванов и книгата „Камино. Пътят на завръщането”. Ето и какво предстои до края на културния календар, организират от Градската библиотека:
17 април, 11:00 ч. СУ ”Св. св. Кирил и Методий”
„Чети и дари” – представяне на кампанията за насърчаване на четенето.

19 април, 17:30 ч. Градска библиотека
Журналистът Георги Тошев представя книгата „Романът на моя живот” и филмът „Монолог”, създадени по повод 75-годишнината на артиста Стефан Данаилов.

20 април, 13:30 ч. и 17:30 ч. Градска библиотека
Гостува писателката Неда Антонова с книгата „Първият след Бога – любовта и смъртта на Васил Левски”.

23 април Градска библиотека
11:00 ч.Среща с детската писателка Радостина Пеева
16:00 ч.Ася Стефанова представя книгата си „Мисия Камбоджа, обагрена с кръв”

Градска библиотека обявява промоционална кампания за участниците в Дни на книгата 2018г. „Пет събития посети и награда получи”