Двудневен тенис турнир ще се проведе в Асеновград. Домакин на състезанието за тенисисти до 16 години е Тенис клуб „Асеновград”. В надпреварата ще се включат състезатели от цялата страна, заявиха за ТВ САТ КОМ организаторите. 

В ТК „Асеновград“ тренират състезатели на най-различна възраст. Най-малките, които посещават тренировките, са едва на 5 години. Неведнъж асеновградският клуб е бил домакин на турнири. Такъв предстои и през уикенда. За да научим повече, се срещаме  с треньорите Илия Славов и Димитър Аврамов. Те споделиха, че техният клуб ще се представи с три момчета. Единият от тях, който вече има отличия зад гърба си, е Борис Борисов. Той е държавен шампион до 12 години, има трето място на Държавното лично първенство на закрито до 14 г., както и още успехи на международни турнири.

Записването за турнира в Асеновград приключи днес. Очаква се в състезанието да се включат десетки млади спортисти от различни краища на страната. Как ще премине състезанието, част от календара на Българската федерация по тенис, и ще има ли медали за домакините от Асеновград, ще разберем в неделя.