Отварянето на плувните комплекси напомня, че вече започват летните месеци. Макар че времето навън не подсказва това, от Община Асеновград се надяват, че поне този петък то ще е благосклонно, а причината е, че Градският басейн отваря врати тогава. На 11 юни, точно в 10 часа сутринта, ще бъде даден старт на сезон 2021. Както е по традиция входът през този първи ден работа на комплекса ще е свободен. За благополучен сезон, без инциденти, на място ще бъде отслужена литургия.
От градската управа посочват, че тази година басейнът ще посреща своите посетители с обновени и освежени пространства – закупени са 200 нови шезлонга и 120 чадъра. Община Призовава се ползвателите на комплекса да бъдат съвестни и отговорни към имуществото, тъй като миналата година са констатирани 160 счупени шезлонга и 90 повредени чадъра след края на сезона, което тогава е било е близо 100% от наличните. Сега текущият ремонт включва боядисване, шпакловане и други освежителни дейности. Изцяло обновен е входът, той е и леко изместен спрямо миналогодишния. Двете заведение в комплекса са отдадени за ползване и се подготвят за първите си клиенти. Днес сами се убедихме, че тече трескава подготовка преди откриването, тревните площи се обработваха срещу кърлежи, нареждаха се шезлонги.
Тъй като Градският плаж ще работи в условия на епидемична обстановка, ще се спазват всички мерки и изисквания за безопасност – чадърите ще бъдат разположени през четири метра, като към всеки ще бъдат поставени само по два шезлонга; общите повърхности ще се обработват на всеки час с дезинфекционни материали, а след всеки посетител ще се почистват и шезлонгите; на входа на обекта ще се мери телесната температура, ще бъдат поставени и дезинфектанти за ръце. „Хората, които притежават сертификат за ваксинация, е препоръчително да го носят и показват при влизане”, казват от Общината.
Уточнява се, че няма промяна в цените за ползване на басейните – 4 лева е входната такса за възрастни, а 3 лева – за деца. Месечната карта струва 50 лева за лица над 18 г. и 40 лева за непълнолетните. И тази година комплексът може да се посещава сутрин от 08:00 ч. до 10:00 ч. и вечер от 18:00 ч. до 20:00 ч. на цена от 35 лева на месец. 10 лева пък струва картата за деца – членове на спортни клубове или за тези, които желаят да се научат да плуват в курса със професионален инструктор.