Практика е лица с дългогодишни жилищни нужди, които са социалнослаби и са настанени в общински жилища, да закупят тези жилища след подаване на заявление, разясни кметът д-р Емил Караиванов във връзка с реда и условията за придобиване на тези жилища.
На сесията на местния парламент ще бъдат разгледани 3 предложения за утвърждаване на цена и продажба на общински жилища, като две от тях се намират в кв. „Запад”, а третото – на ул.”Васил Левски”.
Относно това дали има възможност и дали се правят постъпки към осигуряване на още жилища за настаняване на нуждаещи се, кметът отговори, че ще се кандидатства по програмата „Региони в растеж” и чрез нея ще се изградят социални жилища. Така ще има възможност да се обхванат повече асеновградчани, които имат нужда от настаняване, уточни Караиванов. Зам.-кметът инж. Мария Вълканова пък не пропусна да отбележи, че много хора се възползват от предоставената възможност да се опитат да закупят общинското жилище, което са наели, но в голяма част от случаите се оказва, че цената на имота е твърде висока и те се отказват. Тя уточни и че общинските жилища могат да бъдат закупени само и единствено от техните наематели.