На центъра на Асеновград отново има един по-специален щанд за цветя, чиято продажба е с благотворителна цел. Средствата събрани от красивите букети тук са предназначени за Мария Панева от Садово.

Вече близо 2 години Мария Панева се лекува в Турция от рак на костите и меката тъкан на ръката. Лечението е изключително скъпо, но Мария не желае просто да се организира кампания за събиране на средства – тя иска дейно да участва в нея и с труда си да допринесе сама за набирането на необходимата сума. Така днес ние отново срещаме 48-годишната жена на центъра на Асеновград. Покрай посрещането на Баба Марта, с огромната помощ на Общинския младежки съвет, тя предлагаше тук изработени от нея и семейството й мартенички. Сега, преди 8-ми март, Мария продава цветя и букети.

Кампанията с мартеничките и цветята за 8-ми март се провежда за втора поредна година и отново на същото място – на пл. „Акад. Николай Хайтов“, в близост до тунела, водещ към полицията. Тук могат да бъдат закупени цветя до 18 ч., като на самия празник утре щандът ще работи още от 8 ч. сутринта.

цветя за Мария
цветя за Мария

Мария провежда лечение с имунотерапия. Предстоят й 5 вливки, всяка на стойност 6000 лв. Налага се да направи и поредна операция на ръката, която струва 36 000 евро.