Турнир за малката Есин организират в Асеновград през уикенда. Очаква се около 30 отбора да се включат в благотворителната инициатива, целяща събиране на средства за лечение на 3-годишното момиченце.

Историята на Есин определено докосна сърцата на асеновградчани. Благотворителните инициативи в нейна подкрепа действително валят една след друга. Поредната такава е футболен турнир, който ще се играе тази събота и неделя на игрището за мини футбол в близост до кв. „Горни Воден“. До момента за участие в надпреварата са се записали повече от 20 отбора от различни краища на страната, очаква се техният брой да нарасне още, споделиха с нас организаторите на мероприятието – Орхан Бекир, собственик на игрището и Огнян Моллов, организатор на АМФЛ – Асеновград. Те посочиха и че всички присъстващи ще могат да помогнат и като оставят дарение в специално поставената за целта кутия. Ще се предлагат храни и напитки, продажбата на които които също цели събиране на средства за Есин.

Още щом турнирът бе обявен множество хора пожелаха да сформират отбори, независимо от опита, който имат във футбола, само и единствено за да се включат в кампанията. Тв, както и организаторите на поредната благотворителна инициатива на този терен неминуемо дават добър пример как при желание може да се помогне на някой, който има нужда от средства за лечение. А освен чрез турнира, собственикът на игрището Нурхан Бекир решава да дари за Есин и събрана сума от таксите за посещение на спортната зала, намираща се до футболния терен.