Това, с какъв хъс, огромно желание и усмивки се включват децата в спортни състезания, пролича през днешния ден в Асеновград, посветен на спорта. Седем ученически отбора се включиха в щафетата, организирана по повод предстоящия Ден на българския спорт, който отбелязваме утре, 17-ти май. Акцент бе и кампанията „Световен ден на предизвикателството“ на Международната асоциация спорт за всички.
Стартът на щафетата бе даден от ул. „Съединение“, като пътят бе затворен, а полицейски служители отбиваха движението, за да бягат децата безпрепятствено. Учениците преминаха през Железния мост и скоростно пристигнаха на финала на центъра на града. Първи прекоси финиша представителят на ОУ „Петко Каравелов“. Втори пристигна този на ОУ „Христо Ботев“, а третото място зае ОУ „Отец Паисий“. Минути след като всички отброи пристигнаха на централния площад, се пристъпи към награждаването на победителите. За първите три отбора бяха осигурени медали, които връчи зам.-кметът на Асеновград инж. Петър Петров.
Първо своите отличия получиха бронзовите медалисти от ОУ „Отец Паисий“. След това бяха наградени и застаналите на второ място от ОУ „Христо Ботев“. Разбира се, първенците от ОУ „Петко Каравелов“ бяха най-щастливи. Освен медали, те получиха и почетна купа.
С медали бяха удостоени и учителите по физическо възпитание и спорт към спечелилите първите три места отбори. За всички участници в надпреварата бяха предвидени тениски, предоставени от Министерството на младежта и спорта.