Днес е Денят на българската община и местното самоуправление. По този повод в общинската администрация в Асеновград гостуваха ученици от ОУ „Отец Паисий“. 

Ученици от V и VI клас на асеновградското ОУ „Отец Паисий“ бяха на гости в Общината днес, за да научат повече за работата на общинската администрация и за всичко, свързано с нея, което разбира се биха разбрали най-добре на място. Децата бяха посрещнати от Даниела Костова от отдел „Хуманитарни дейности“, която им разказа за същността на работата на общинските служители и под формата на дискусия, учениците научиха за различните видове дейности в Общината, за различните дирекции и техните отговорности. Даниела Костова благодари за интереса, проявен от страна на децата и най-вече на учителите, които са ги довели в днешния празничен ден.

Разбира се кметът д-р Христо Грудев също дойде, за да поздрави децата, да поговори с тях и да им каже какво трябва да направят, за да станат и те градоначалници някой ден. Децата от своя страна попитаха кмета какво е спортувал той като дете, от колко години е кмет, както и кой е първият кмет на Асеновград. След като получиха отговор на всички въпроси, учениците имаха възможност да се разходят из Общината. Във фоайето на третия етаж всъщност те научиха кои са кметовете на града от освобождението насам, след което продължиха своята разходка.

Децата научиха още какви конкурси и работилници предстоят, в които те могат да се включат, каква е програмата на Общината по повод Деня на будителите, какви подаръци е получила Общината от различни делегации, посетили града, или по повод участие в инициативи и мероприятия и др. Те бяха приканени и да предлагат идеи, които общинското ръководство е възможно да реализира, за да бъде градът едно по-приятно място за децата.