Вчера в ОУ „Христо Ботев“ се проведе състезание по правопис на английски език. То е под наслов „Spelling Bee”, което подсказва, че участниците не трябва да пишат, а да спелуват определени думи правилно. Участниците бяха повече от развълнувани, дори малко притеснени преди самото състезание. Макар че бяха добре подготвени, което потвърди и техният преподавател Десислава Терзиева. Първо децата изтеглиха по една картонена пчеличка с номер, определящ реда, по който ще участват в състезанието. А какви са правлата: дикторът произнася думата, а състезателят има право да поиска превод, за да е сигурен какво точно е чул. Когато участникът започне да спелува, той трябва да произнесе всяка отделна буква високо, ясно, с правилното й име в азбуката. Ако думата е спелувана правилно, състезателят сяда на мястото си и продължава в следващия кръг. Ако спелуването е грешно или не е в рамките на определените 2 минути, състезателят отпада. Подсказването, разбира се, е забранено.
Заради многото желаещи да се включат в надпреварата в учебното заведение бяха сформирани две групи, всяка от които следваше да излъчи победител.

През днешния ден първенците бяха наградени. Кристиан Милев и Антон Родригес се класираха на първо място. Те ще представят училището на регионалното състезание. На второ място застанаха Лора Пейчинова и Виктория Деведжиева.

Spelling Bee се провежда в училища в цялата страна. И преди асеновградското ОУ „Христо Ботев“ се е включвало в това състезание, но с по-големи ученици – между V и VII клас. Преподавателят Десислава Терзиева за първи път подготвя малките за Spelling Bee junior и след края на състезанието в школото сподели, че е много доволна от децата. А самите деца заявиха, че биха участвали в това състезание и в бъдеще. Ние им пожелаваме да стигнат до финалите и дори да успеят да ги спечелят.