Ученически футболен турнир на малки врати ще се проведе в Асеновград. Двубоите между отборите на училища на територията на общината ще се проведат в петък, 19-ти април, на изкуственото игрище до бившето АПК.

9 отбора, разпределени в три групи, ще се борят за първото място на ученическия футболен турнир в Асеновград. След като в началото на април на изкуствения терен на изхода на града, ФК „Шипка Старс“ организира и проведе турнир, сега на същото място през предстоящия петъчен ден ще се състезават сформирни от училища на територията на общината футболни отбори. В група „А“ са тези на основните училища „Христо Ботев“, „Ангел Кънчев“ и втория отбор на „Отец Паисий“ – с. Тополово. В група „В“ са разпределени вторият отбор на ОУ „Христо Ботев“, първият на училището в Тополово и на ОУ „Асен Златаров“ – с. Боянци. И в група „С“ са третият отбор на ОУ „Христо Ботев“ и отборите на Основните училища „Климент Охридски“ – с. Златовръх и асеновградското „Отец Паисий“.
Двубоите ще започнат в 10 ч. сутринта и ще продължат до към обяд. Малко след 13 ч. ще се проведе жребий за полуфиналните срещи. За тях ще се класират първенците в трите групи и най-добре представилият се отбор, сред завършилите на второ място. Към 14:30 ч. вече ще се изиграе финала, който ще определи първенеца на турнира. Той ще се класира за участие на държавните ученически игри. Ще има, разбира се, мач и между третия и четвъртия, за да се определи бронзовият медалист. За победителите са осигурени и награди.