Укрепването на двата пропаднали участъка над Асенова крепост е към края си. Предстои затваряне на едното платно за движение в обсега на ремонтните дейности.

Около 8-ми ноември започнаха ремонтните дейности по двете подпорни стени, изградени в пропадналите участъци от пътя над Асенова крепост. Бе предвидено проектът да бъде реализиран в рамките на 25 дни, но изглежда, че ще бъде приключен дори по-рано. Привършва отливането на подпорните съоръжения, които трябва да укрепят стената. Проектантът трябва да приеме направеното до момента, след което отгоре трябва да се запълнят отворилите се дупки и да се възстанови асфалтовата настилка.

Припомняме, че пътят в подложените на ремонт сега участъци, бе пропаднал, въпреки изградените подпорни стени, което наложи да бъдат предприети съответните мерки. От началото на ремонта, следствие на извършваните дейности, движението по пътя Яврово – Лясково – Добралък е затруднено. След като сега започне работата по пътната настилка, едното платно ще бъде затворено. Разбира се на място ще бъдат поставени предупредителни знаци, но все пак шофьорите следва да преминават оттук с повишено внимание и съобразена скорост.