Както Ви съобщихме, от началото на тази седмица започват ремонтни дейности по двете подпорни стени, изградени в два участъка от пътя над Асенова крепост. Заради работата тук, движението по пътя Яврово – Лясково – Добралък ще бъде затруднено. В обсега на ремонта има поставени предупредителни знаци и на тези места няма как да се разминат два автомобила. Ето защо от Общината апелират шофьорите, преминаващи през участъка, да бъдат внимателни с цел избягване на инциденти.
А причината за ремонта е пропадането на част от пътя при вече изградените подпорни стени, за които бе установено, че са поддали. Направен е оглед от експерти и са изготвени съответните експертизи, има и проект за аварийно укрепване в двата компрометирани участъка, намиращи се в непосредствена близост един до друг.
По информация от градската управа е избрана фирма-изпълнител, която да реализира проекта в рамките на 25 дни. Срокът цели да се изпревари настъпването на зимния сезон и да не бъдат допуснати допълнителни щети върху платното за движение.