На безплатно фото в деня на Св. Валентин са поканени всички асеновградчани, без значение дали са влюбени, или просто искат да кажат на някого, че го обичат. Поканата идва от Центъра за местни инициативи и развитие Асеновград, мястото на събитието – площад „Трети март“ (до Историческия музей), а часът на провеждане – от 11.30 до 16.30 ч.. Всеки, който в този ден е настроен на романтична вълна, може да се възползва от случая да си направи безплатна снимка за спомен, снимка за подарък, снимка, с която да каже на някого „Обичам те!“. 

Специално за събитието фотограф ще запечата в снимка емоциите на асеновградчани, а файлът, в който ще бъдат увековечени те, всеки ще може да изтегли сам след 15 февруари от сайта на ЦМИРА – cmirbg.org или от фб страницата му. 

За да е още по-приповдигнато празничното настроение, организаторите са приготвили и весели аксесоари (мустаци, очила, перуки и др., които за сега се пазят в тайна) и рамки за снимките. Кулминацията на събитието ще е точно в 14.00 ч., когато всеки, който желае, ще може да се снима в най-голямата обща светивалентинска снимка. За да се получи един незабравим момент и една неповторима снимка, всеки може да доведе със себе си свои приятели, съученици, роднини и всички, които обича, приканват от ЦМИРА.