Site icon Телевизия ТВ САТ КОМ

Уличното осветление в Асеновград също е обект на вандализъм

Уличното осветление в Асеновград често е обект на коментари сред гражданите, най-вече в социалните мрежи. Освен покрай строителството в града, заради което понякога се появяват аварии, се оказва, че в повечето случаи липсата на осветление е в резултат на вандалски прояви. За този проблем разказа пред нашата камера инж. Христо Гугуланов от отдел „Инвестиционна политика и строителство” към Общината. Заедно с него посетихме ул. „Кулата“ в града, където вече доста време няма улично осветление.  Мястото в края на улицата е едно от тези с най-красиви гледки в Асеновград и явно е посещавано от доста хора, въпросът е защо те оставят след себе си разруха. От няколко на брой осветителни тела около нас, всички са счупени или изкривени. Все пак предстои скоро те да бъдат възстановени, посочи Гугуланов.
Разбира се, това не е единственото място в града, където има счупени лампи, повредени стълбове или откраднати от тях капаци. Асеновата крепост е едно от тях, но към момента проблем с осветлението там няма, допълни инжинерът. Той каза и че за да бъде решен проблем, отнасящ се до уличното осветление в града или селата от общината, е най-добре хората да сигнализират, което може да стане бързо и лесно на създадената интернет платформа за сигнали.

Междувременно стана ясно, че навсякъде, където се поставя ново осветление, то е от типа диодни LED лампи, които са много по-енергоспестяващи и в момента Община Асеновград кандидатства по програми, свързани с обновяване на уличното осветление с такива на територията на цялата община.

Exit mobile version