Малко преди Държавното първенство по футбол при децата и юношите да приключи, гостуваме на школата на ФК „Асеновец“, за да разберем как се постига серия от мачове само с една загуба, как се тренира при неособено леки условия и как екипната работа помага за добрите резултати.

Детско-юношеският футбол винаги се е развивал на добро ниво в Асеновград. В момента в школата на ФК „Асеновец“ тренират над 200 деца и юноши. Последните им успехи в първенството в различните възрасти показват, че в детско-юношеската школа на едноименния асеновградски тим тренировките и екипната работа довеждат до желаните резултати. Йордан Жаров е треньор от около 10 години в асеновградския клуб и в момента води няколко възрасти в школата, чиито срещи през изминалия уикенд бяха повече от успешни. Най-малките, от набор 2016, разбиха именития си съперник Локомотив (Пловдив) с 5:0. Последният кръг набор 2012 също постигна важна победа срещу друг отбор, известен със своята добра школа при децата и юношите – Тракия (Пловдив). Юношите от набор 2009 с треньори Васил Богданов и Халил Мюмюн записаха особено убедителна победа срещу Лион (Пловдив) с 9:1.
Освен всичко друго, добрите резултати се постигат на фона на терена, който на този етап не е в много добро състояние. Всички възрасти тренират на голямото игрище, на което се провеждат и мачовете от Югоизточна трета лига и то сега изглежда така:

И футболистите, и треньорите споделиха, че всички в клуба работят в екип, има голямо разбирателство и единствено лошото състояние на терена пречи на тренировъчния процес. Утре тук ще играят мъжете от Асеновец, като посрещат отбора на Розова долина, Казанлък. Междувременно помощното огрище, на което би следвало да тренират децата и юношите от школата, също е в окаяно състояние. За него обаче е спечелен проект и скоро се очаква то да придобие съвсем друг вид.

Повече от срещата ни с младите футболисти и треньори от ФК „Асеновец“ гледайте днес в новинарската ни емисия от 19:30 ч. и 22:00 ч., както и в рубриката Тема от седмицата събота и неделя от 19:30 ч.