Нови три медала завоюваха борците на асеновградския СК по борба „Димитър Кумчев“ на провелите се през последните седмици у нас Републикански първенства. Ние се срещнахме с треньора и основател на клуба Димитър Кумчев, който разказа за представянето на неговите състезатели, както и за изминалото Европейско първенство с националния отбор в Будапеща.

В рамките на последните 5 седмици у нас се проведоха 3 официални републикански първенства по борба в различни възрастови групи. СК по борба „Димитър Кумчев“ –Асеновград взе участие във всеки един от тези шампионати и прибави още медали към колекцията на клуба. На Държавния личен шампионат за момичета до 15 г. Андреа Нисева спечели златен медал и стана републикански шампион. На Държавния личен шампионат за деца до 13 г. в кат. до 73 кг. Алиджан Рашид завоюва бронзов медал. През изминалата седмицасе проведе Държавния личен-отборен шампионат за момичета до 15 г., където Андрея Нисева отново участва и тук спечели бронзово отличие. Така се очаква тя да вземе участие в  предстоящото Европейско първенство в Хърватска.

Димитър Кумчев вече е част и от треньорския щаб към националния отбор по борба. След като Европейското първенство в Будапеща приключи, той сподели, че родните борци скоро не са имали подобно представяне. Българската федерация по борба завоюва общо 10 медала на Евро 2022 – по 3 в класическия и в свободния стил и 4 при жените.

През лятото за борците от Спортен клуб по борба „Димитър Кумчев“ предстоят лагери и участия в турнири. От клуба са получили покана за няколко лагера в страната, както и за участие в турнир в Турция, и за лагер в Северна Македония. Така бъдещите шампиони от Асеновград ще имат възможност през летните месеци да обменят опит на различни места в страната и чужбина и да се срещнат с борци на различни възрасти и в различни категории, което да им помогне при бъдещите им изяви на тепиха.

Повече – гледайте утре вечер в новинарската ни емисия „Дневник“ от 19:30 ч. и 22:00 ч.