Видният асеновградски лекар- нефролог , основоположник на профилактични прегледи с ехограф в страната и на съвременните методи в диагностиката и лечението на бъбречните заболявания в Асеновград д-р Никола Тодоров за пореден път спечели сърцата на асеновградчани  не само като лекар, а и като поет чрез най-новата си литературна творба-стихосбирката  „Докосване”. Това  е неговата трета поетична книга и пета поредна.

Д-р Тодоров е член на дружеството на писателите към СБП и председател на културно-просветна фондация “Асеновград – 21 век”.

Изпълненото до краен предел с хора фоайе на Градската библиотека на Асеновград беше красноречиво доказателство за интереса към творчеството на лекаря- писател и обичта на асеновградчани към него.

Сред присъстващите бяха синът и дъщерята на поета – Атанас и Мария и неговата съпруга Таня.

      Стихосбирката „Докосване” беше представена от нейния автор и приятели. Близо два часа присъстващите на събитието се потопиха в поетичния свят на д-р Тодоров чрез изпълнения на поета и внучката му Таня, на „Театрална работилница за мечти”, на Роси Стойкова, Йордан Кожухаров, актьорът Стефан Попов, д-р Таня Тодорова и др.

 С музикални изпълнения в премиерата се включиха даровитата млада пианистка Виктория Петкова, виртуозът на акордеона Ангел Маринов, майсторите на родопската песен – Стефан Янев и Любо Петев.

Запис на премиерата на стихосбирката „Докосване” очаквайте по ТВ САТ КОМ.

Ирина Иванова