Церемонията по връчване на призовете „Спортист на годината“, „Отбор на годината“, „Треньор на годината“ и всички други отличия в различните категории, отнасящи се до изявените спортни личности в Асеновград за 2022 г., ще се проведе утре вечер. И този път наградите ще бъдат връчени от кмета на Асеновград д-р Христо Грудев, от зам.-кмета по хуманитарни дейности инж. Петър Петров и от председателя на Общинския съвет Драгомир Георгиев.
Припомняме, че към края на миналата година и началото на настоящата асеновградските клубове получиха анкетни карти, които трябваше да попълнят коректно, като отличат най-заслужилите спортисти на Асеновград за 2022 г., разбира се, без да избират такива от собствения си клуб.
Важна категория е „Спортист на годината – изборът на асеновградчани“, като при нея победителят се определя спрямо гласуването в онлайн анкетата на Община Асеновград. Тя стартира в началото на януари и в рамките на около 2 седмици можеше да се гласува за 28-тте спортисти, чиито постижения за изминалата година бяха изброени. За 2021-ва гласувалите асеновградчани по същия начин избраха тенисиста Ферхат Рашидов. Кои ще са победителите сега – ще стане ясно утре вечер.