След два дни, в събота, Градският басейн в Асеновград отваря врати. Ремонтът в плувния комплекс вече приключи и днес започна пълненето на басейна с олимпийски размери.

Зам.-кметът инж. Стоян Димитров направи проверка на място. Той разясни, че и тази година плувният комплекс ще работи от 8 сутринта до 8 вечерта. В сряда посетителите могат да идват тук до 13 ч., след което водата се източва, басейнът се почиства и в четвъртък се пълни отново, поради което този ден е неработен. Водата в малкия басейн пък се сменя ежедневно. Поради по-малките си размери басейнът за децата има възможност да се изпразва и да се пълни доста по-бързо. Той не е подлаган на ремонт, а е само освежен. Докато ремонтните дейности на големия басейн е нямало как да се отлагат повече във времето, уточни зам.-кметът.
От понеделник, 10-ти юли, тук ще започват да тренират и децата, записани на плуване към лятната академия „Шарена ваканция“. Тази година те са близо 200 деца, като тренировките ще са в понеделник и сряда преди обяд.