Под, Спортна зала "Асеновец"

Години наред на тавана на Спортна зала „Асеновец” се получават течове, когато вали дъжд и на трибуните, както и на подът, се образуват цели локви. Още вчера, след проливния дъжд, сами се уверихме, че местата, от които буквално вали в залата, са се увеличили в сравнение с преди. В момента те са повече от 10.

За този проблем сигнализират родители, чиито деца тренират в тази зала. А те са спортисти от различни клубове – по борба, баскетбол, кану-каяк, текбол и други, общо над 100 състезатели.
От Община Асеновград заявиха за ТВ САТ КОМ, че има изготвен проект, с който е кандидатствано пред ММС за отпускане на средства за ремонт на спортната зала още в края на месец март. Според проекта се предвижда да бъде ремонтиран покривът, както и да бъде подменена дограмата. На този етап е издадено строително разрешение от главния архитект на Общината, но засега все още няма приключило класиране и отговор от страна на министерството. „Последният официален документ, който е получен, е списък с общини, които следва да отстранят нередности по своята подадена документация. Община Асеновград не е сред тях”, казват от градската управа. Това означава, че документите на Общината следва да са изрядни и се очаква да стане ясно дали те ще бъдат одобрени и съответно дали ще бъде осигурено финансиране. Кога обаче ще стане това, не е ясно.