За предна година ваканцията за децата в Асеновград ще бъде шарена. От понеделник, 10-ти юни, започва записването за традиционната лятна академия „Шарена ваканция“, която се провежда от началото на юли до края на август. В какви летни занимания могат да се включат децата, разказа пред нашата камера Божидар Носиков от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Плуване, йога, занимания в библиотеката, познати като „Ваканция в библиотеката“, са дейностите, за които могат да подадат заявление родителите на деца на възраст между 7 и 13 години. Самото заявление се подава в сградата на бившия Битов комбинат, където се помещава офисът на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. А тази година, подобно на миналата, в библиотеката отново ще има и обучения по компютърни умения за напреднали, допълни Божидар Носиков. В зависимост от броя желаещи да се включат в лятната академия, ще бъде изготвен самият график на отделните дейности, поясни още секретарят на местната комисия. Важно уточнение е, че участниците в програмата трябва да са жители на община Асеновград, а самото класиране се извършва по реда на подаване на заявленията.

Повече за лятната академия, условията за кандидатстване и графикът на провеждане на различните дейности, може да научите тази вечер в новинарската ни емисия от 19:30 ч. и 22:00 ч.