Вълната от ВиК аварии в Асеновград продължава. Няколко поредни дни различни, а понякога и едни и същи, райони на града, не се разминават без да се наложи пътното платно да бъде разкопано от работните групи на водното дружество и съответно домуващите в близост остават без водоподаване, докато се поправи авариралият водопровод.

Ул. „Княгиня Евдокия“ е една от тези, които често се разкопават, заради отстраняване на ВиК аварии. Днес аварийните екипи на ВиК-Асеновград работеха в близост до ДГ „Зорница“. Аварията бе локализирана още в сутрешните часове, поради което стана ясно, че не се очаква водоподаването да бъде нарушено дълго време и живеещите в близост да са без вода и в следобедните часове. Част от тези, които разговаряха с нас, споделиха, че след като авариите в района през последните дни зачестяват, се търсят други варианти за снабдяване с вода – като близките чешми, които не са част от ВиК мрежата.

Преди няколко дни на ул. „Княгиня Евдокия“ отново имаше авария, разкопаното място все още пречи и на преминаващите автомобили. Ул. „Костур“ в близост също бе разкопана, включително и през вчерашния ден тук се работеше по авариралия водопровод.

Вчера ВиК авариите всъщност бяха няколко – освен на ул. „Костур“, също така бе регистрирана и поредна авария на Помпена станция „Лаково“, което доведе до спиране на водата в продължение на няколко часа следобед, за да бъде тя отстранена. Водоподаването в част от града бе възстановено едва във вечерните часове.

Днес също авариите бяха няколко – имаше и такава на ул. „Искра“ в кв. „Баделема“, но причината там всъщност се оказа направата на нови водопроводни връзки от външна фирма. На ул. „Княгиня Евдокия“ пък само преди дни бе възстановена настилката на малко по-стар разкопан участък след ВиК авария, съвсем близо до днешния.

Трябва да допълним още, че и в селата от общината не липсват проблеми с водоснабдяването – през последните дни имаше аварии в Леново, Новаково, Нареченски бани и др.
Опитите ни да се свържем с началника на ВиК-Асеновград както днес, така и през вчерашния ден, останаха безуспешни. Очакваме коментар от ВиК дружеството дали се планират по-радикални мерки, за да се редуцират зачестилите аварии в района на Асеновград.