Възобновиха работата по облагородяване на района зад блок „Снежанка“ в Асеновград. Вече се полага павираната настилка и се оформят паркоместата. Защо обаче отново има недоволни?

Вече втори ден се работи активно по ремонта в междублоковото пространство зад познатия блок „Снежанка“. Ремонтните дейности тук стартираха в края на миналата година, през студените месеци работата бе зазимена и сега отново е възобновена.
Днес работна група полагаше павираната настилка по тротоарните площи, оформяха се и паркоместата. От Община Асеновград заявиха за ТВ САТ КОМ, че към момента са изпълнени всички изкопни дейности, отнасящи се до оформянето на терена, готова е и подземната инфраструктура, свързана с отводняването му; изпълнена е основата от трошенокаменна настилка; оформени са зелените и тротоарните пространства с помощта на улични и градински бордюри; От градската управа уточниха, че е осигурено финансиране за цялостно приключване на обекта в рамките на тази година.

Ремонтът е дългоочакван от живеещите в района, но и този път има недоволни относно изпълнението на част от дейностите. По-конкретно за настилката, която се полага непосредствено до прозорците към избените помещения. Според част от хората при дъждове водата ще влиза директно в избите и обвиняват проектантите, че не са помислили за отводняването. В крайна сметка, може би едва когато дейностите тук напълно приключат, ще стане ясно дали решението как да бъдат положени настилките покрай сградите и съответно под прозорците на избите е правилно и няма да пречи по никакъв начин за оттичането на водата или както споделиха част от хората не е обмислено добре и ще се наложи живущите сами да се справят с този проблем.