След репортаж на ТВ САТ КОМ – отстраниха счупената маса при беседката над Асенова крепост. Мястото е изключително посещавано от жители и гости на Асеновград, но често е обект на вандалски прояви. 

Точно преди седмица ви показахме каква гледка посреща посетителите на Асенова крепост, които са решили да седнат да си починат на беседката, изградена за тази цел край крепостта.

Беседка при Асенова крепост, вандалски прояви
Беседка при Асенова крепост, вандалски прояви

Това място за съжаление често е обект на вандалски прояви, което потвърди и общинският служител Симо Желев. Той коментира, че дори да направи забележка на тези, които оставят отпадък след себе си, те не му обръщат внимание.
Изпратихме сигнал до Община Асеновград относно състоянието на беседката и по-конкретно на направената на парчета маса. Малко след това масата бе отстранена и всъщност сега е решено да не се поставя нова такава. Това не е единственото място в района, което често става обект на вандализъм. Има и други счупени и надраскани пейки и маси около емблематичното за Асеновград място.
Така, въпреки че вече няма маса, днес покрай беседката отново имаше отпадъци и слънчогледови семки по земята.

Беседка при Асенова крепост
Беседка при Асенова крепост

А от местата за отдих в близост до крепостта човек наистина може да се наслаждава на красивия пейзаж. Най-добре е ако прави това без да оставя отпадъци и разруха след себе си.